Leverans från och med 69 kr! Läs mer

Karin barrträdsextraktsdryck 600 ml

54,90 kr
91.50kr / Liter
Tillgänglig 495 ST
Leveranstid:
4-6 vardagar
Produktnummer:
10128467
EAN:
6418419095069
Notifiera mig när produkten är tillgänglig:

Karis barrträdsextraktdryck tillverkas ekologiskt från början till slut. Råvarorna till drycken kommer från noggrant kontrollerade västfinska ekologiska skogar, utan användning av stora skogsmaskiner.

Råvarulistan för barkextraktdrycken är kort: endast källvatten och bark och bast av unga tallar används i beredningen.

Barken och bastet tas försiktigt bort från trädets yta med en specialdesignad anordning. För att säkerställa att alla näringsämnen erhålls är extraktionsprocessen för drycken väl definierad med hänsyn till extraktionstiden och temperaturen.

Karin barrträdsextraktdryckens recept bygger på gammal finsk tradition, men den senaste vetenskapliga forskningen har också beaktats vid beredningen.

Kemiska lösningsmedel används inte och konserveringsmedel tillsätts inte heller. För att säkerställa konserveringen pastöriseras drycken och buteljeras varm. Flaskan som är tillverkad av livsmedelsplast gör att flaskan kan fyllas ända upp, vilket bildar ett skyddande vakuum mot bakterier i flaskan. Fenolföreningar i drycken fungerar också som naturliga konserveringsmedel.

Tallbark och bast innehåller naturligt många fenolföreningar som bland annat skyddar växten mot överdriven UV-strålning, skadeinsekter, virus och bakterier. Fenolföreningar påverkar också växtens smak, färg och hållbarhet.

Dessa hälsofrämjande fenolföreningar – såsom resveratrol, katekin och andra flavonoider - finns också i Karin barrträdsextraktdryck.

Enligt en undersökning vid Åbo universitet är den totala mängden fenolföreningar i barrträdsextraktdrycker betydande - 489 mikrogram per milliliter.

Ravintorengas har en lång tradition av att producera denna vackra röda och färska Karin barrträdsextraktdryck. Drycken har tillverkats i Siikais kommun i över 40 år.

<
  • Faroangivelser Inte i bruk
Write Your Own Review
Bara registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto
Växla Nav