Leverans från och med 149 kr! Läs mer

Psyllium loppfrö 5 kg

829,00 kr
165.8kr / Kilo
Tillgänglig 23 ST
Leveranstid:
3-5 vardagar
Produktnummer:
10042701
EAN:
7330824009983
Loppfrö - Foder för sandätare!
-Psyllium frö
-Bildar gel i hästens mage som för bort sand och grus
-Minskar risk för sandkolik

När våra hästar går i barmarkshagar kan de få i sig stora mängder sand och grus vilket kan samlas i tarmen och göra att hästen utvecklar sandkolik. Vissa hästar blir lätt rastlösa och går då och plockar i sig vad de kommer åt, vilket gör att de även kan få i sig till exempel kottar och bark. För att hjälpa hästen att transportera bort detta oönskade material ur tarmen kan loppfrö användas. Loppfröets skal bildar ett klibbigt slem vid kontakt med vätska och tar då effektivt med sig sand och grus ut ur tarmen. Psyllium (loppfrö) har under lång tid använts framgångsrikt på detta sätt till hästar. Psyllium har också en allmänt god inverkan på tarmens funktion genom att hålla igång tarmrörelserna på ett bra sätt.

Eclipse Biofarmabs höga kvalitetskrav har resulterat i att vi valt att använda oss av hela loppfrön i vår produkt eftersom de har en bättre slembildande förmåga och en mycket längre hållbarhet i stallets varierande klimat. En del hästar är kräsna och kan tycka att loppfröna smakar och luktar lite konstigt. För att tillmötesgå dessa hästar har Eclipse Biofarmab också lanserat Loppfrö med äppelsmak. Dessa loppfrön innehåller ett äppelextrakt för att öka smakligheten utan att tillsätta onödigt socker. Eclipse Biofarmab strävar alltid efter att tillföra så lite utfyllnad och socker som möjligt i våra produkter.

  • Doseringsanvisning Underhållsgiva: 100g/dag (ca 1,5dl) i fodret upp till 30 dagar.
    För terapeutiskt bruk: 300g/dag (ca 4,5dl) i 5 dagar (endast i samråd med veterinär).
    Doseringen beräknad till häst med vikt 500 – 600 kg; halveras för liten häst/ponny.
    Kan ges både i torrt och blötlagt foder: Vid torrt, skall hästen ha fri tillgång till vatten. Vid blötlagt, blanda med blötlagt foder strax innan fodring.
    5 kg ger ca 16 - 50 dagsgivor.