Leverans från och med 129 kr! Läs mer

Racing trophy 20kg

299,00 kr
14.95kr / Kilo
Mängden kvar: 1-5 ST
Leveranstid:
3-5 vardagar
Produktnummer:
10137843
EAN:
6417679046828
Racing Trophy är ett energirikt (14 MJ) foder vars näringsinnehåll har framställts för hästar som är hårt belastade.
Mycket av Racing Trophys energi kommer från vegetabiliska oljehaltiga råvaror som riskli, vilket möjliggör ett högt energiintag samtidigt som ett måttligt dagligt intag av kraftfoder upprätthålls. Hästens förmåga att utnyttja fettets energi i sin ämnesomsättning är naturligt bra, och smältbarheten av vegetabiliska oljehaltiga råvaror är utmärkt. Racing Trophys vegetabiliska oljor är en idealisk energikälla för kapplöpningshästar med höga energibehov. 
Riskli innehåller mer än 65 % av näringsämnena i ris, vilket gör det till den mest näringsrika delen av riskornet. Det råa riskliet stabiliseras och utsätts för en extruder-behandling. Alla viktiga näringsämnen i kliet behålls genom bearbetningsprocesserna. Stabiliserat riskli har ett lågt glykemiskt index (GI), vilket gör att det kan frigöra energi långsamt utan att värma upp hästen. Detta har en positiv inverkan på hälsa, prestanda och hantering utöver goda näringsmässiga egenskaper. 
Riskli är rikt på naturliga spårämnen för välbefinnande av bland annat hovar, hud och päls och bidrar till hårfällning och hälsosam hårglans. Riskli innehåller även rikligt med B-vitaminer och naturligt E-vitamin samt gamma oryzanol-antioxidant som har en positiv inverkan på aptit, muskulatur, återhämtning och matsmältning.
Trophy innehåller också mycket E-vitamin (600 mg/kg) som en tävlingshäst behöver samt Progut-tarmförbättringsprodukt för gastrointestinalt välbefinnande. Dessutom innehåller den aminosyror av god kvalitet av högklassigt inhemskt potatisprotein. Potatisprotein är en produkt av potatisförädlingsprocessen. Den vanligaste potatisberedningsprodukten är potatismjöl, som är potatisstärkelse. Produktionsprocessen för potatismjöl lämnar cellsafter och potatisfoder. Det är möjligt att extrahera protein från cellsaften, och endast 2 % av proteinet erhålls från cellsaften. Bearbetning är dock värt besväret, eftersom potatisproteinets aminosyraprofil är oöverträffad. Av dessa skäl är potatisprotein en dyr råvara för användning i foder, och därför har det inte varit särskilt vanligt att det används i foder. Proteinhalten i potatisproteinet är 75 %, och det finns inte någon stärkelse kvar.
Racing Trophy innehåller spårämnen och vitaminer enligt sporthästens behov. Produkten innehåller också naturlig eller organisk selen i samma form som selen förekommer i växter, som selenometionin. I denna form absorberas selen aktivt och kan lagras i kroppen.
  • Innehåller rikligt med Energi
  • Låg halt av Socker