Leverans från och med 129 kr! Läs mer

NAF Five star magic liquid 1 L

579,00 kr
579kr / Liter
Tillgänglig 5 ST
Leveranstid:
3-5 vardagar
Produktnummer:
10135108
EAN:
5032410016819
Hästen är född för att leva i en flock på öppna slätter, röra sig i en grupp och äta flera olika gräsvarianter, örter och växter. Tyvärr har detta inte förberett hästen för att möta trycket på den moderna hästen, men det är rimligt att säga att vissa hästar klarar sig bättre än andra.

Orsaken till hästens nervositet och ångest ska alltid utredas noggrant. Om det inte finns någon faktisk stressfaktor eller fysisk orsak är det mycket möjligt att ett kosttillskott är nödvändigt.
Magnesiumbrist orsakar spänning i både nerv- och muskelvävnad och kan ofta jämföras med näring av en modern häst och både våta och sura betesmarker.

Magnesiumbrist kan också vara ett problem för tävlingshästar. Arbetsrelaterad stress och regelbundna resor ökar sannolikheten för magnesiumbrist, liksom amning hos avelsston. Det snabbväxande gräset är magnesiumfattigt och kaliumrikt, vilket i sig stör absorptionen av magnesium.

Magnesium är inblandad i att reglera vätskebalansen, och en av dess viktigaste uppgifter är att upprätthålla frisk och normal muskelvävnad. Det stöder också det friska nervsystemet och främjar aptiten. Magnesium är dock inte enbart lösningen på hela problemet. Som ett resultat kombinerar Magic Calmer lätt absorberbart magnesium med örter som traditionellt används för att minska stressreaktioner.

Produkten innehåller inga förbjudna ämnen och försämrar inte hästens prestanda.