Leverans från och med 129 kr! Läs mer

Kramfors ionix 600 ozonmaskin

2 290,00 kr
Mängden kvar: 1-5 ST
Leveranstid:
3-5 vardagar
Produktnummer:
10129079
EAN:
6438212056333

En högklassig ozonmaskin för avlägsnande av lukter. Maskinen neutraliserar effektivt lukter och avlägsnar även mögelsporer och allergener från luften. Ozonmaskinen kan användas i många olika slags utrymmen, bland annat hem, kontor och hallar.

Vid ozonisering får det inte finnas människor eller djur i utrymmet. Livsmedel måste vara lufttäta. Efter ozonering måste utrymmet ventileras grundligt i flera timmar. 

Läs bruksanvisningen noggrant före användning! Ozon är en giftig gas vid inandning. 

  • SPÄNNING: 230V/50Hz
  • EFFEKT: 55W
  • FLÄKTENS EFFEKT: 110CFM
  • 03 UTEFFEKT: 90 mg/h -> 1400 mg/h
  • DRIFTSOMRÅDE: max.275-300m2

ÖVRIGT: 1x O3-CELL, 1x FÖRFILTER. 1x UV Lampa, Tidsinställning 12h max, Liten kompakt storlek, Låg strömförbrukning, Mycket lågt driftsljud, Justerbar fläkthastighet, Robust metallram

ALLMÄNT OM OZONERING, LÄS INNAN DU ANVÄNDER ELLER KÖPER EN OZONMASKIN! 
Ozonering är ett effektivt och säkert sätt att ta bort oönskade lukter och allergiframkallande lukter som tobak, djur, mögel, avloppsvatten eller liklukt. Också mycket effektivt för att avlägsna lukter som unkenhet. Kan användas i båtar, bilar, lägenheter, husvagnar när den används korrekt och enligt anvisningarna. Ozonering lämnar inga kemiska rester och innehåller endast syre.  Mögel eller lukt inuti konstruktionerna kan inte avlägsnas med ozonering, utan material som är förstörda på grund av fuktskador eller andra orsaker måste alltid bytas ut. Det löanr sig dock att ozonera utrymmena efter att alla material som ska bytas ut har avlägsnats. Detta eliminerar lukter och mögelsporer som har fastnat på ytorna och möblerna i lägenheten. Om det i lägenheten finns luktolägenheter är det definitivt värt att ozonera när invånarna byts och lägenheten är tom.  Då är ytorna öppna och bostadens lukter fastnar inte i den nya invånarens saker.  Ozon verkar på organiska lukter men inte på lukter av oorganiska föreningar. Bland annat färger, lösningsmedel och parfymer kan innehålla ingredienser vars lukt inte kan avlägsnas med ozon. Ozon kan också reagera med vissa kemikalier och bilda nya föreningar. Ozon och eventuella föreningar som bildas under behandlingen måste alltid ventileras ut ordentligt innan utrymmet tas i användning. Mjuka material absorberar ozon, vilket gör att det förekommer lukt i utrymmet efter behandlingen, även om ozonet helt har ventilerats ut. Därför är det till exempel bra att täcka över eller flytta mjuka sängkläder under behandlingen, såvida de inte behöver ozoneras. Själva ozonet försvinner snabbt eftersom dess halveringstid endast är 20-30 minuter vid normal rumstemperatur. Vanligtvis är det möjligt att vistas i rummet ganska snart efter att ozonet har ventilerats helt, dock under förutsättning att det finns en effektiv ventilation. Som en försiktighetsåtgärd rekommenderas dock en karenstid på en dag innan utrymmena används. Astmatiker och andra personer med luftvägssjukdomar och känsliga personer bör vara särskilt försiktiga. Kom ihåg att vid ozonisering får det inte finnas människor eller djur i utrymmet.
KRAMFORS IONIX 600 OZONATOR
En ozonmaskin med UV-ljusfilter som avlägsnar oönskade lukter. Placera helt enkelt ozonmaskinen i ett utrymme där du vill ta bort lukter, stäng utrymmet för att förhindra att luften byts ut. Var försiktig, t.ex. i höghus, så att ozonet inte sprids via några springor, t.ex. till korridoren. Slå på enheten och den eliminerar oönskade lukter med 03 gas. 
  • Verktygstyp Ozonator
  • Garanti 12 mån.
  • Drivkraft Nätdriven