Leverans från och med 69 kr! Läs mer

Haghus eldstad 18x18x19 cm

299,00 kr
Tillgänglig 9 ST
Leveranstid:
4-6 vardagar
Produktnummer:
10141732
EAN:
6438212102627
Notifiera mig när produkten är tillgänglig:

För minimalistiska vandrare. En liten eldstad som består av en monteringsbar metallram i vilken man använder kvistar och grenar som bränsle. Kottar, träbitar, näver etc. är också välfungerande bränsle som kan samlas snabbt på platsen. Spisen är lätt och går in i ett litet utrymme. Den levereras i en liten och praktisk väska tillverkad i polyester. Av denna anledning kan den bäras till exempel i lårfickan eller i ryggsäckens sidoficka. Själva eldstaden är tillverkad i rostfritt stål.

BRUKSANVISNING: Sätt ihop eldstaden först. Gör upp eld inuti eldstaden med t.ex. kvistar eller näver. När du har tänt elden, placera vattenkokaren, pannan eller stekpannan ovanpå eldstaden. Använd vindskydd runtomkring ifall vädret är blåsigt. Lägg till kvistar innanför eldstaden så att lågan brinner stort. Eldstaden värmer vattnet till kokpunkt på mindre än tio minuter. (0,75 L). Placera eldstadenen på en sådan plats i naturen att det inte finns antaändligt material under den. Försiktighet bör iakttas med eldstaden, det rekommenderas att öva på att använda den hemma i början.

OBS: Av brandsäkerhetsskäl bör eldstäder som värms upp från botten eller avger gnistor, till exempel eldstäder som räknas som öppen eld inte användas medan varning för skogsbrand råder!

Eldstaden är lämplig för vandrare som tycker om matlagning över öppen eld, sådana, som inte gillar icke-förnybara bränslen. Eldstaden skapar också god stämning!

Växla Nav