Leverans från och med 129 kr! Läs mer

Eguimyl lotion för sommareksem 250 ml

289,00 kr
1156kr / Liter
Ej tillgänglig
Produktnummer:
10044056
EAN:
6416225000383

För understödjande behandling av klåda och allergier hos hästar.

För användning som understödjande behandling för att minska klåda orsakad av allergiska reaktioner hos hästar. Reaktioner kan orsakas av insekter, vissa foderråvaror, insektsmedel eller någon annan orsak som orsakar en immunförsvarsreaktion. Allergiska reaktioner kan vara antingen kortvariga eller långvariga. De kan också utvecklas till eksem eller andra kroniska hudproblem. Dessa sjukdomar orsakar svår klåda och är mycket pinsamma för hästar och bör därför övervakas och behandlas snabbt.

återkommande problem: sommareksem
Sommareksem är inte längre bara ett problem för islandshästar och andra nordliga raser. Det har också blivit allt tydligare hos andra raser: varmblod och kallblod. Huvudorsaken är myggor (Cullicoides), vars saliv får hästens immunförsvar att reagera kraftigt. Det finns också vissa riskfaktorer. Vissa proteiner och den höga energihalten i foder kan vara predisponerande faktorer. Övervikt är den starkaste bidragande faktorn, eksem är i allmänhet svårare hos feta hästar än smalare hästar. Under sommarens betessäsong får hästarna rikligt med näringsämnen, de får mer energi och protein, vilket är skadligt för eksembenägna hästar.
Equimyl: mot klåda och allergier
Många allergier och svår klåda läker inte ut utan hjälp av en veterinär. I tillägg till medicinering kan Equimyl användas externt för att minska klåda. Equimyl mjukgör huden och innehåller lugnande ingredienser som allantion och piroctonolamin, som kan hjälpa till att kontrollera utvecklingen av nya hudskador.
Equimyl minskar klåda och lugnar huden. Används en eller två gånger om dagen, fler behandlingar är inte till hjälp. Öppna sår ska inte behandlas.
Equimyl innehåller inte kortikoider (kortison).
  • Hästvårdmedel Sommarvårdsmedel