Leverans från och med 149 kr! Läs mer

Eclipse Biofarmab biomagnesium 1.5kg

399,00 kr
266kr / Kilo
Tillgänglig 4 ST
Biomagnesium är ett tillskottsfoder som innehåller bland annat kelaterat magnesium.
Läs mer »
Leveranstid:
3-5 vardagar
Produktnummer:
10043455
EAN:
7330824006463

En unik kombination av bland annat kelaterat magnesium med mycket hög biologisk tillgänglighet. Används när fodrets magnesiuminnehåll ej räcker för att tillgodose hästens behov.

Magnesium är ett av kroppens viktigaste mineral, den behövs för funktionen hos många enzymer och är viktig för att bibehålla en god muskel- och nervfunktion, liksom för hjärta och kärl. Ungefär 60% av kroppens magnesium finns i skelettet och är viktig för skelettutvecklingen. Magnesium samverkar med kalcium och fosfor.

Den dagliga förlusten av magnesium via träck och urin är ca 6 mg/kg kroppsvikt, vilket måste täckas av underhållsfodret. Magnesium kan dock inte lagras i kroppen och måste därför tillföras kontinuerligt med fodret. Det har visat sig att både människor och hästar ofta lider brist på magnesium. Ett av bristsymtomen hos hästar är nervositet dvs. ""tittighet"" och spändhet. Vid magnesiumbrist kan kroppen inte hantera de ämnen som frigörs vid stress eller rädsla och detta blir tydligt genom en ökad reaktionsbenägenhet på händelser i omgivningen.

Eclipse Biofarmabs BioMagnesium innehåller magnesium med hög biotillgänglighet i form av en unik kombination av lättupptaglig magnesiumoxid, magnesiumfosfat och magnesiumkelat. Kelaterat är benämningen då mineralen är proteinbunden, vilket är extra viktigt för snabb biologisk upptaglighet.

Produktbeskrivning: Mineraltillskott med mycket god biotillgänglighet för häst

Användningsområde: När foderstaten inte innehåller tillräckligt med mineraler för att tillgodose hästens behov

Sammansättning: Magnesiumoxid, magnesiumfosfat, magnesiumkelat

Dosering:
1 -2 dosmått dagligen, blandas väl i kraftfodret. 1 dosmått = 10 g ger 2,9 g magnesium och 0,11 g fosfor 
Hållbarhet: 1,5 kiloa räcker för 150 dagliga portioner med en mått per dag.

  • Bruksanvisning Kun rehu ei sisällä riittävästi mineraaleja