Leverans från och med 99 kr! Läs mer

Chia de Gracia krossade hampfrö 1,5kg

159,00 kr
106.00kr / Kilo
Mängden kvar: 1-5 ST
Leveranstid:
5-8 vardagar
Produktnummer:
10120375
EAN:
6430057459980
Notifiera mig när produkten är tillgänglig:
Av 100 % rensade, finländska hampfrön, odlade utan bekämpningsmedel.
Hampfrö innehåller rikligt med essentiella fettsyror samt värdefulla gammalinolensyror (GLA) och stearidonsyror (SDA). Gammalinolensyra hjälper vid behandling av inflammationer och hudsjukdomar. Stearidonsyra är en omega-3-fettsyra, som är lättillgänglig för kroppen. Fettsyrorna i hampa har det optimala förhållandet 3:1 (omega-6 mot omega-3). Hampa är rikt på E-vitamin, som är en viktig antioxidant.
Proteinet som finns i hampafrön innehåller alla de essentiella aminosyrorna. Det finns över 500 kända aminosyror, varav 21 är essentiella för hästar. En frisk häst kan själv producera 12 av aminosyrorna medan de återstående nio måste tillföras via kosten. Hampproteinet består till 65 % av edestin och 35 % av albumin, vilka båda är av god kvalitet och tas upp lätt av kroppen. Till skillnad från soja, innehåller hampproteinet inga upptagningshämmande trypsininhibitorer. Hampa är rikt på arginin-aminosyror, som underlättar bildningen av viktig kväveoxid och därigenom ett gott blodflöde.
Hampans kolhydrater består alla av fibrer. Av fibrerna utgör 24 g olösliga och 6 g lösliga fibrer. Ett rikt fiberinnehåll hjälper till att balansera magfunktionen.
Passar även hästar som inte tål sädesslag i kosten eller som lider av metabolt syndrom eller insulinresistens.
  • Doseringsanvisning Annostus: hevonen (500kg): 0,5 dl - 8 dl (kovassa rasituksessa olevat kilpahevoset). Voidaan syöttää sellaisenaan tai sekoitettuna muun rehu joukkoon. Ei vaadi liottamista, ei muodosta geeliä.

    1 dl painaa noin 45 g.
  • Sammansättning Krossade hampa frön
  • Förvaringsanvisning Förvara vid rumstemperatur skyddad mot fukt.
  • Bruksanvisning Blanda med annat foder