Leverans från och med 129 kr! Läs mer

Chia de Gracia gurkmeja 0,5 kg

199,00 kr
398kr / Kilo
Mängden kvar: 1-5 ST
Leveranstid:
3-5 vardagar
Produktnummer:
10042638
EAN:
6430057450406

Gurkmeja är naturens eget kortison och ett av dess effektivaste verkningsområden är bekämpningen av olika värk. Agensen är kurkumin. Det finns flera forskningar om kurkuminets effekt på olika inflammationer:Chia de Gracias gurkmeja innehåller kurkumin upptill 2-4 %.

Inom medicinen används gurkmeja vid behandling av inflammationer och värk, speciellt i muskuloskeletala sjukdomar. Gurkmeja minskar på värk lika effektivt som paracetamol och kan därför lindra symptom på t.ex. artros tämligen mycket:

Gurkmeja är antibakterisk och en stark antioxidant som försämrar bl.a. levnadsförmågan på olika bakterier, virus och jäst. Magbesvär är en av de mest betydande användningsändamålen. Gurkmeja kan användas vid behandling av hästens och hundens olika magbesvär som t.ex. irritabel tarm eller andra matsmältningssyndrom. Gurkmeja minskar också på bildningen av tarmgaser samt balanserar tarmarnas och kroppens pH-värde. Enligt forskningsresultaten påverkar kurkuminet också positivt på njurarnas och leverns inflammationsvärden (rengör och stärker):

Gurkmeja fungerar i synergi tillsammans med ingefära och lakritsrot:

Det rekommenderas att man tillsätter lite fett med i gurkmejan (t.ex. chia, hampa e.d.) samt lite svartpeppar, eftersom enligt forskningarna påverkar svartpepparns piperin mångfaldigt absorberingen av gurkmejans kurkumin. Också quercetinet som finns i äpplens skal förbättrar gurkmejans effekt i kroppen:

Gurkmeja kan användas också utvärtes, t.ex. vid vård av hästens och/eller hundens inflammationer, svampinfektioner och ärr. Ifall hästen/hunden har känslig hud, lönar det sig att prova en liten mängd av krämen på ett litet hudområde innan man breder ut större mängder av krämen:

Gurkmejskräm:0,6 dl gurkmeja1/2 tsk svartpeppar1,25 dl vattenBlanda ihop alla ingredienser i en liten kastrull, i medeltemperatur. Blanda hela tiden tills blandningen bildas till en fet kräm. Krämen tillverkas snabbt - akta för att bränna blandningen i botten! Förvara krämen i kylskåpet:

Bre krämen på det angripna hudområdet. Låt verka i 30 minuter och tvätta sedan bort. Vänta ett dygn och se till att inga irritationssymptom förekommer. Gurkmeja färgar huden tillfälligt gult men färgen lossar efter några tvättgånger:

Gurkmeja vid behandling av inflammationer och ärr

Blanda ihop gurkmeja och vatten så att du får en fet kräm. Bre på det angripna hudområdet och täck över med bomullsbandage eller plåster:

Gurkmeja vid behandling av svampinfektioner

En bomullstuss kan doppas i gurkmejskrämen och lindas om det angripna hudområdet:

Ingen dopingkarenstid, rekommenderas inte för dräktiga:

Dos: häst 500 kg½ msk- 2 msk

  • Doseringsanvisning Dosering: häst 500 kg ½ msk - 2 msk.
  • Sammansättning Gurkmeja
  • Förvaringsanvisning Förvara vid rumstemperatur skyddad mot fukt.
  • Bruksanvisning Blanda med annat foder.